WIGILIE FIRMOWE

PROPOZYCJA MENU I

Cena 39 zł/os

Minimalna ilość Gości: 10

Opłatek na sianku

 

ZUPA :

Tradycyjny barszcz z pasztecikiem,

 

DANIE GŁÓWNE (do wyboru*)

Pierogi z kapustą i grzybami oprószone złocistą cebulką,

Krokiety z farszem świątecznym.

 

DESER (do wyboru*) :

Świąteczny piernik,

Jabłecznik.

 

NAPOJE:

Kompot z suszu,

Kawa, herbata

 

 

PROPOZYCJA MENU II

Minimalna ilość Gości: 10

Cena 49 zł/os

Opłatek na sianku

 

ZUPA (do wyboru*):

Tradycyjny barszcz z uszkami,

Kaszubska zupa rybna,

Zupa grzybowa z kluskami.

 

DANIE GŁÓWNE (do wyboru*):

Smażony na wiejskim masełku filet z karpia podany z ziemniakami opiekanymi i kwaszoną  kapustą,

Filet z tilapii na sosie śmietanowo-porowym  z puree ziemniaczanym i fasolką szparagową oprószoną  masełkiem,

Szynka pieczona w aromacie goździków i pomarańczy w towarzystwie klusek śląskich i zasmażanych buraków. 

 

DESER(do wyboru*) :

Świąteczny piernik,

Szarlotka z nutą cynamonu,

Kolorowy keks.

 

NAPOJE:

Kompot z suszu,

Kawa, herbata

 

 

PROPOZYCJA MENU III

Minimalna ilość Gości: 10

Cena 69 zł/os

 

Opłatek na sianku

 

ZUPA (do wyboru*):

Zupa grzybowa z łazankami,

Kaszubska zupa rybna z pulpecikami z dorsza.

 

DANIE GŁÓWNE (do wyboru*):

Złocisty filet z pstrąga w płatkach migdałowych podany z opiekanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną,

Dorsz na sosie cytrynowo maślanym z puree ziemniaczanym i  warzywami blanszowanymi,

Filet z łososia w sosie musztardowo-miodowym w towarzystwie dzikiego ryżu i małej sałaty.

 

DESER (do wyboru*):

Sernik z sosem malinowym,

Makowiec z bakaliami.

NAPOJE:

Kompot z suszu,

Kawa, herbata

 

PROPOZYCJA MENU IV

Minimalna ilość Gości: 20

Cena 99 zł/os

Opłatek na sianku

 

ZUPA (do wyboru):

Tradycyjny barszcz z uszkami,

Kaszubska zupa rybna,

Zupa grzybowa z kluskami.

 

DANIE GŁÓWNE (serwowane na półmiskach):

Smażony na wiejskim masełku filet z karpia,

Pierogi z kapustą i grzybami oprószone złocistą cebulką,

Filet z tilapii na sosie śmietanowo-porowym.

 

DODATKI:

Ziemniaki z koperkiem, ziemniaki opiekane,  mix sałat z sosem winegret, kapusta zasmażana

DESER:

Patera ciast świątecznych: makowiec, keks, piernik.

NAPOJE:

Kompot z suszu, woda z cytryną

Kawa, herbata

 

 

PROPOZYCJA MENU IV cd

 

BUFET ZIMNYCH ZAKĄSEK:

 

Filet z pstrąga na warzywnej pierzynce otulony auszpikiem,

Śledź w dwóch odsłonach: po kaszubsku i po polsku - ze śmietaną, jabłkiem, cebulką;

Ryba po grecku,

Schab faszerowany suszonymi owocami,

Karkówka z pieca szpikowana czosnkiem i otulona ziołami,

Tradycyjna sałatka warzywna,

Sałatka z tuńczykiem,

Chleb, masło, dipy.

 

 

* do wyboru jedna porcja, jednakowa dla wszystkich